Ga door naar hoofdcontent
Slider afbeelding

BGNU-uitvaartbedrijven werken met Register Uitvaartverzorgers.

Lees hieronder meer

Opleiding Uitvaartverzorger

Uitvaartverzorger worden

Als uitvaartverzorger geef je samen met de nabestaanden het afscheid van een overledene vorm. Daarbij ben je niet alleen de persoon die de nabestaanden bijstaat, maar ook de professional die alles rondom de uitvaart regelt. Dat vraagt kennis en kunde.

BGNU vindt het belangrijk dat startende uitvaartverzorgers laten zien dat zij over de basiskennis en -vaardigheden van het uitvaartvak beschikken door het afleggen van het Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg.

NAVU

NaVU organiseert het Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg samen met deskundigen en opleidingsinstituten in de branche.

NaVU zorgt ook voor de praktische invulling van het Register Uitvaartverzorgers. NaVU is de organisatie die PE-punten aan scholingsactiviteiten toekent en waar je als Register Uitvaartverzorger je punten registreert.

Keurmerk Uitvaartzorg

Het Keurmerk Uitvaartzorg stimuleert uitvaartbedrijven om transparant en gestructureerd te werken. Zo weten nabestaanden waar ze aan toe zijn en wordt de kans op fouten tot een minimum beperkt.

Iedere uitvaart is maatwerk, maar werken volgens de eisen van het Keurmerk Uitvaartzorg.

 

Geregistreerd Uitvaartverzorger

Wat is een geregistreerd uitvaartverzorger en de voordelen?

Register Uitvaartverzorgers mogen de titel RU voeren. Zij hebben het NaVU-diploma behaald en kunnen aantonen dat zij voldoende ervaring opdoen en nascholing volgen. Je wordt Register Uitvaartverzorger omdat:

  • Je trots bent op je vak en de titel RU je professionaliteit laat zien.
  • De titel RU nabestaanden direct vertrouwen en zekerheid geeft.
  • Je regelmatig deelnemen aan scholingsactiviteiten belangrijk vindt voor je persoonlijke ontwikkeling en het bijhouden van je vakkennis.