Ga door naar hoofdcontent
Hero afbeelding

Over BGNU

Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen

BGNU is de brancheorganisatie in de uitvaartzorg. Als vereniging staan wij voor kwaliteit in de uitvaartzorg en behartigen wij de belangen van de branche en met name van onze leden. Wij verenigen kleine, middelgrote en grote uitvaartondernemingen om die zaken aan te pakken die je beter samen kan doen.

Wij bieden uitvaartbedrijven scholings- en innovatiemogelijkheden, invloed op regelgeving, een relevant netwerk en praktische hulpmiddelen om makkelijker en beter te ondernemen.

Afbeelding BGNU – Onze leden

Onze leden

Zelfstandigen zonder personeel, familiebedrijven, mkb-bedrijven en grootbedrijven in de uitvaartzorg zijn lid van BGNU. Alle leden zijn in het bezit van het Keurmerk Uitvaartzorg.

Slider afbeelding

“Omdat een inspirator het ook nodig heeft
zo nu en dan geïnspireerd te worden.”

Annemarieke Scholtus (Scholtus Uitvaartverzorging- & Winkel)
Slider afbeelding

“Via BGNU ben ik goed geïnformeerd en probeer ik een brug te slaan
tussen kleine en grote uitvaartondernemers”

Barbara Alma (ALMA Uitvaartzorg B.V.)

Wat doet BGNU

1. Lobby

BGNU zorgt dat uitvaarondernemers gehoord worden, bijvoorbeeld bij de herziening van de Wet op de lijkbezorging. Wij zorgen dat in wet- en regelgeving het belang van de uitvaartzorg in beeld is.

2. Gemak

BGNU maakt het uitvaartondernemers gemakkelijker door middel van voorbeelddocumenten, de cao Uitvaartbranche en partnerovereenkomsten  waarmee uitvaartbedrijven extra voordeel behalen.

3. Kwaliteit

BGNU zorgt dat haar leden kwaliteit blijven leveren. Wij ondersteunen het Keurmerk Uitvaartzorg, het Register Uitvaartverzorgers en de Ombudsman Uitvaartwezen. En natuurlijk onze leden: met scholingsactiviteiten.

4. Netwerk

BGNU verbindt uitvaartondernemers zodat zij kennis, ervaringen en ideeën kunnen uitwisselen.

5. Innovatie

BGNU inspireert uitvaartbedrijven om innovatief te blijven, en lobbyt zodat innovaties ook toegepast mogen worden.

Afbeelding shutterstock_2076844117 [Omgezet] l
Call to action afbeelding

Standpunten BGNU

Binnen de uitvaartbranche werken tal van professionals en vrijwilligers vanuit verschillende organisaties om samen alle fasen van een uitvaart naar de wensen en keuzes van de overledene en de nabestaanden vorm te geven. De Wet op de lijkbezorging vormt daarbij het wettelijk kader. Om dat wettelijk kader zo goed mogelijk te houden, pleit BGNU voor 7 veranderingen in de Wet op de lijkbezorging.
Call to action afbeelding
Afbeelding 20220628-Branchebureau-BGNU-directeur-en-medewerkers

Branchebureau BGNU

Directeur Brigitte Wieman vormt samen met Maria Gielbert en Paulien het branchebureau van BGNU. Het branchebureau is te bereiken via: info@bgnu.nl en 070 – 364 75 00.

Afbeelding Waarom zelf doen als het samen kan

Word BGNU-lid

Word lid en maak gebruik van alle ledenvoordelen die het BGNU-lidmaatschap je biedt. Want waarom zelf doen, als het samen kan?

Alle uitvaartbedrijven die in het bezit zijn van het Keurmerk Uitvaartzorg kunnen lid worden van BGNU. Is jouw uitvaartbedrijf nog niet in het bezit van het Keurmerk Uitvaartzorg, maar ben je wel van plan om dat te gaan behalen, neem dan gerust contact met ons op: wij helpen je graag!

Samenwerkingspartners

bedrijfslogobedrijfslogobedrijfslogobedrijfslogobedrijfslogobedrijfslogobedrijfslogobedrijfslogobedrijfslogobedrijfslogobedrijfslogobedrijfslogobedrijfslogobedrijfslogobedrijfslogobedrijfslogobedrijfslogobedrijfslogobedrijfslogobedrijfslogobedrijfslogobedrijfslogobedrijfslogobedrijfslogobedrijfslogobedrijfslogobedrijfslogo

Meer weten over BGNU?

Heeft u het antwoord op uw vraag nog niet gevonden?

Bekijk dan onze veelgestelde vragen pagina of neem contact met ons op.