Ga door naar hoofdcontent
InformatieKeurmerk Uitvaartzorg

Keurmerk Uitvaartzorg

Het Keurmerk Uitvaartzorg bestaat sinds december 2006. De voorlopers van de huidige BGNU stonden aan de wieg van dit initiatief.

BGNU-leden beschikken over het Keurmerk Uitvaartzorg. Samen organiseren zij met de nabestaande de laatste reis van hun dierbare. Maatwerk is de standaard voor de gecertificeerde uitvaartondernemer. Vanzelfsprekend staan zij garant voor een betrouwbare en transparante dienstverlening aan de familie waarbij keuzevrijheid hoog in het vaandel staat.

Onze leden hebben hun werkprocessen goed op orde, bieden inzichtelijke offertes en houden zich aan de afspraken. Dit alles wordt door het Keurmerk Uitvaartzorg tegen het licht gehouden. Iedere anderhalf jaar toetst een onafhankelijke audit-instelling of de onderneming nog aan de hoge kwaliteitseisen voldoet. Lees meer over het Keurmerk Uitvaartzorg.

Register uitvaartverzorgers

Onze leden Keurmerkhouders hebben voornamelijk gediplomeerde uitvaartverzorgers in dienst. Deze professionals staan ingeschreven in het Register Uitvaartverzorgers.

Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg

Om in het register te worden opgenomen zijn zij geslaagd voor het Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg. Door jaarlijks hun punten voor Permanente Educatie te behalen, zorgen onze uitvaartverzorgers voor hun persoonlijke ontwikkeling en bezitten zij actuele kennis op vaktechnisch, maatschappelijk en juridisch gebied.