BGNU ScholingsEvent: Omgaan met besmettingsgevaar

Datum

  • di 26 sep. 2023
  • 16:00u tot 17:00u

Details locatie

  • Dit webinar kun je terugkijken via de website van BGNU

Werd de overledene bij leven met radionucliden behandeld? Had hij of zij wellicht een besmettelijke ziekte? Als overledenenverzorger of uitvaartverzorger weet je dat niet, want omdat het medisch geheim ook na overlijden nog geldt, wordt dergelijk kennis niet gedeeld. Nabestaanden zullen je die informatie vaak wel willen geven, maar zij zijn niet altijd op de hoogte of kennen de details niet. 

In dit ScholingsEvent staan we stil bij wat de belangrijkste gevaren voor jou zijn en hoe je daarmee om kunt gaan. We kijken met name naar de praktijk van medische behandelingen met radionucliden. Welke risico's brengen die met zich mee? Welke maatregelen kun je nemen om jezelf en anderen te beschermen? En natuurlijk staan we stil bij wat de uitvaartbranche doet om te zorgen dat jij in toekomst een betere risico-inschatting kunt maken. 

Aanmelden kan via deze link! Heb je al vragen over dit onderwerp? Stel ze dan alvast door een email te sturen aan info@bgnu.nl; dan proberen we er in de uitzending op terug te komen.

  • Het ScholingsEvent is gratis voor leden van BGNU. Alle anderen zijn welkom tegen betaling van € 50,- per persoon, of tegen inlevering van een BGNU-voucherNiet-leden kunnen zich tot 8 dagen voor het ScholingsEvent kosteloos afmelden. Meld je je later af, dan ben je aan de kosten gebonden.
  • BGNU vraagt NaVU om aan dit ScholingsEvent 2 PE-punten in categorie 2 toe te kennen. Wil je in aanmerking komen voor de PE-punten? Vergeet dan niet om waar gevraagd je achternaam, voorletters én SKU/NaVU-registratienummer in te vullen. En zorg dat je persoonlijk inlogt bij het live-event. 
  • Dit BGNU ScholingsEvent kun je terugkijken via de website van BGNU. Let op: met terugkijken verdien je geen PE-punten.