BGNU ThemaEvent: Vastleggen van uitvaarten in beeld en geluid

Datum

  • wo 05 okt. 2022
  • 00:00u tot 01:00u

Details locatie

  • Dit webinar is tot een jaar na dato terug te kijken.

Rond uitvaarten wordt veel gefotografeerd en gefilmd. Door nabestaanden en bezoekers, maar ook steeds vaker door een professionele uitvaartfotograaf of -videograaf. Het vastleggen van een uitvaart lijkt positief voor de rouwverwerking, maar kent ook valkuilen. Om jou als uitvaartverzorger te helpen om nabestaanden een goede keuze te laten maken, organiseert BGNU dit ThemaEvent. 

Aan dit ThemaEvent werken o.a. uitvaartfotograaf Hein Athmer (hij maakt o.a. de foto's voor de beeldessays in het Brancheblad Uitvaartzorg) en jurist Anne van Glabbeek (Omnius Juristen) mee. Met hen gaan we in op praktische vragen rond het vastleggen van uitvaarten: Hoe werkt een uitvaartfoto- of -videograaf? Wat kan de rol van foto's en films zijn voor de rouwverwerking van nabestaanden? Hoe zit het met de privacy van de aanwezigen bij een uitvaart? 

Tijdens dit ThemaEvent hoor je ook welke inzichten de peilingen die we samen met het Brancheblad Uitvaartzorg hielden onder bezoekers, nabestaanden en professionals in de uitvaartzorg over het vastleggen van uitvaarten hebben opgeleverd. 

Aanmelden kan via onderstaand inschrijfformulier! Heb je al vragen over dit onderwerp? Stel ze dan alvast via de 'opmerkingen'; dan proberen we er in de uitzending op terug te komen.  

  • Het ThemaEvent is gratis voor leden van BGNU. Voor alle anderen geldt een kleine onkostenvergoeding van 21 euro.
  • Register Uitvaartverzorgers kunnen met deelname aan dit ThemaEvent 1 PE-punt behalen.
  • Dit BGNU ThemaEvent is tot een jaar na dato terug te kijken met de inlogcode die je na aanmelding ontvangt.