Ga door naar hoofdcontent
NieuwsALV BGNU: Vernieuwend!

ALV BGNU: Vernieuwend!

Donderdag 30 november 2023

Op dinsdag 28 november 2023 hield BGNU haar algemene ledenvergadering in het uitvaartcentrum van Rebel’s begrafenisonderneming in Huizen. Tijdens de najaarsledenvergadering van BGNU werd natuurlijk stil gestaan bij het jaarplan en de begroting voor 2024. Maar vooral ook bij nieuwe ontwikkelingen.

Nieuw politiek Den Haag

Zo vertelde voorzitter David Meiboom over de lobby rond de herziening van de Wet op de lijkbezorging. Door de val van het kabinet moesten de plannen uiteraard worden aangepast, en inmiddels wordt er volop aan gewerkt om het nieuwe politiek Den Haag vertrouwd te maken met de uitvaartbranche. Een van de punten waaraan gewerkt wordt, is een werkbezoek van de nieuwe minister van BZK aan de branche. Een werkbezoek draait om de praktijk van de uitvaartbranche. Wil je meewerken aan het werkbezoek: laat het weten aan het branchebureau van BGNU!

App voor het Cao Fonds

Ook werd kort stil gestaan bij de cao Uitvaartbranche en het Cao Fonds. Namens het Fonds vertelde de kersverse projectleider Jos Verspaget over de nieuwe website en een nieuwe app waaraan het Fonds momenteel werkt. Daarmee wordt informatie over de cao en duurzame inzetbaarheid vanaf volgend jaar prettiger en sneller vindbaar. En op de nieuwe website gaat het Cao Fonds ook zelf trainingen en opleidingen aanbieden, waarmee medewerkers kunnen werken aan hun welzijn en duurzame inzetbaarheid.

Nieuwe website BGNU

Er was natuurlijk ook aandacht voor de nieuwe ledenwebsite van BGNU. Iedereen die voor een BGNU-uitvaartbedrijf werkt kan zich op de nieuwe website registreren en zo toegang krijgen tot een schat aan informatie, evenementen en scholingsmogelijkheden.

Aan de slag met AI

Een nieuwe ontwikkeling die de uitvaartzorg raakt, zijn de vele AI-toepassingen die beschikbaar komen. Uitvaartverzorgers kunnen die inzetten om hun werk te vergemakkelijken en de diensten die zij nabestaanden aanbieden te verbreden.

Michel Brinkhuis vertelde de aanwezigen over de mogelijkheden en risico’s van enkele AI-toepassingen. En daarna ging men direct aan de slag: met AI werden foto’s bewerkt, video’s vertaald, afscheidswoorden geschreven en marketingcampagnes bedacht.

Benieuwd naar de opdrachten van Michel Brinkhuis voor uitvaartverzorgers, en de tips daarbij? Hier lees je er meer over!

Afbeelding 20231130 BGNU – Inspiratiesessie ALV over AI-toepassingen voor de uitvaartzorg (2)
Afbeelding 20231130 BGNU – Inspiratiesessie ALV over AI-toepassingen voor de uitvaartzorg (1)
Afbeelding 20231130 BGNU – Inspiratiesessie ALV over AI-toepassingen voor de uitvaartzorg (4)

Afbeelding 20231130 BGNU – Inspiratiesessie ALV over AI-toepassingen voor de uitvaartzorg (2)
Afbeelding 20231130 BGNU – Inspiratiesessie ALV over AI-toepassingen voor de uitvaartzorg (1)
Afbeelding 20231130 BGNU – Inspiratiesessie ALV over AI-toepassingen voor de uitvaartzorg (4)

Wil je je verder verdiepen in de mogelijkheden van AI voor jouw werk als uitvaartverzorger? Houd dan de BGNU Innovatie-uurtjes in de gaten. Het eerstvolgende Innovatie-uurtje wordt gehouden op 25 januari en gaat over een persoonlijk afscheidswoord maken met Chat-GPT.

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *