Ga door naar hoofdcontent
NieuwsBGNU en Nardus werken samen met Fyner

BGNU en Nardus werken samen met Fyner

Donderdag 24 maart 2022

BGNU en Nardus hebben de handen ineengeslagen: samen ondertekenden zij een overeenkomst met Fyner (vhn. Omnius Juristen), zodat leden van beide brancheverenigingen in de uitvaartzorg gemakkelijk gebruik kunnen maken van de juridische expertise van Fyner.

Ondernemingen en verenigingen in de uitvaartzorg hebben niet iedere dag behoefte aan juridisch advies, maar iedereen komt wel eens in situaties waarin men niet zonder kan. Dan is het handig als men gemakkelijk kan terugvallen op de kennis van een grote partij zoals Fyner, met veel expertise in het mkb.

Samen sta je sterk

“Als je als lid van een branchevereniging vragen hebt, waar je zelf niet uitkomt, klop je aan bij je vereniging. Dat is bij ons zo, en dat is bij Nardus niet anders”, aldus BGNU-directeur Heidi van Haastert. “Als het om juridische vragen gaat, konden en kunnen BGNU-leden direct contact opnemen met Fyner en daar gratis eerstelijns advies krijgen”.

Nardus-voorzitter Akke Vrijmoeth vult aan: “Nardus heeft regelmatig contact met BGNU – rond de cao voor onze branche, in het Platform Uitvaartzorg, etc. – en wij wisten dat zij via Fyner hun leden ondersteunden bij juridische zaken. Omdat wij het voor de Nardus-leden ook gemakkelijker willen maken om antwoord te krijgen op vragen over voorwaarden, overeenkomsten en dergelijke, hebben wij contact gezocht met BGNU en gevraagd of we hierin niet samen konden optrekken”.

En dat hebben beide brancheverenigingen gedaan. Ook Fyner was enthousiast over het initiatief. Anne van Glabbeek van Fyner: “Het was tijd om de overeenkomst die wij hadden met BGNU te evalueren en te kijken of we nog meer voor elkaar kunnen betekenen. En wat is er dan mooier dan die ook nog eens uit te breiden!”

Goed juridisch advies

 class=

Door de overeenkomst die BGNU en Nardus met Fyner sloten, krijgen de leden van de twee verenigingen gemakkelijk goed eerstelijns juridisch advies. Het eerstelijns advies is voor een lid van BGNU of Nardus gratis. Daarna kan het lid zelf verder met het oplossen van zijn probleem, of het kan tegen een gereduceerd tarief gebruik maken van de tweedelijns dienstverlening van Fyner.

Attenderen op juridische valkuilen

Om leden te attenderen op juridische aspecten en ze te wijzen op mogelijke valkuilen gaan BGNU en Nardus ook op hun websites meer aandacht geven aan juridische onderwerpen. In toegankelijk geschreven artikelen geven ze inzicht in de juridische kanten van verschillende onderwerpen waar ondernemers en verenigingen in de uitvaartbranche mee te maken hebben. Anne van Glabbeek gaat die artikelen schrijven: “Ik heb vorig jaar al een aantal artikelen voor BGNU mogen schrijven. Dat is erg goed bevallen, dus ik kijk ernaar uit dat nu voor twee brancheverenigingen te mogen doen!”

Contact opnemen met Fyner kan telefonisch via 085 – 016 08 38, of via de website: Fyner.

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.