Ga door naar hoofdcontent
NieuwsBijzonderdag

Bijzonderdag

Zondag 1 oktober 2023

BLOG

Ik neem u even mee. Het was een warme donderdagavond in september.

De setting: Landhuis Rikus in Drenthe. Binnen een restaurant met huiskamergevoel door een mix van vintage en modern. Buiten een uitgerekte (moes)tuin vol ingrediënten voor een lekkere maaltijd. Zo’n plek waarvan je denkt: hier kom ik graag nog eens terug.

Aan tafel uitvaartprofessionals uit de regio. Sommigen lid van BGNU, anderen niet. Sommigen al decennia werkzaam in de uitvaart, anderen net begonnen. Maar wat hen bindt is het vak. Iedereen geniet van het delen van ervaringen, van die uitgekiende inrichting van de Caddy die spontaan geshowd wordt en van de begeleide wandeling op natuurbegraafplaats Hillig Meer. Een avond die duidelijk maakt dat het fijn en nuttig is om elkaar in de branche te kennen en te spreken, ongeacht hoe groot of klein je bedrijf ook is en hoe lang of kort je er al in werkt. Een avond die energie geeft in plaats van kost. Een gewone donderdag werd zo een bijzonderdag.

En zo moet het lid zijn van BGNU toch voelen: als een lust. Als een club waar je je thuis voelt én die wat oplevert. Waar mensen en bedrijven groeien.

We hebben momenten waarop dit lukt, maar we realiseren ons dat er nog veel werk te verzetten is. Het BGNU-bestuur is daarom aan de slag gegaan. We hebben scenario’s voor een relevante en toekomstbestendige BGNU gemaakt en gewogen. En we gaan die delen.

Het thema van onze Algemene Ledenvergadering op 28 november is dan ook de TOEKOMST. We nemen je mee in de toekomst van verenigingen en onze vereniging in het bijzonder. Maar ook in de toekomst van ons vak. Zorg dus dat je je laptop bij je hebt! Want je gaat direct zelf aan de slag met handige AI-tools!

Zo maken we van een gewone dinsdag in november gewoon de eerste dag van de toekomst.

Groet van mijn bijzonder flatteuze AI

Brigitte Wieman
directeur BGNU