Ga door naar hoofdcontent
NieuwsCrematoria verzelfstandigen Dr. C.J. Vaillant Fonds

Crematoria verzelfstandigen Dr. C.J. Vaillant Fonds

Dinsdag 7 februari 2023

De Landelijke Vereniging van Crematoria (LVC) heeft het Vaillant Fonds, dat toeziet op de recycling van waardevolle metalen die vrijkomen bij crematies, verzelfstandigd.

Vaillant Fonds zorgt voor hergebruik waardevolle metalen

Het Dr. C.J. Vaillant Fonds ziet toe op de recycling van waardevolle metalen die vrijkomen bij crematies. Die metalen zijn officieel eigendom van de crematoria. Door de metalen te laten recyclen kunnen kostbare grondstoffen worden hergebruikt, en de opbrengsten kunnen ten goede komen van goede doelen. Sinds 1997 storten crematoria alle opbrengsten in het Dr. C.J. Vaillant Fonds, dat tot voor kort onderdeel was van de LVC.

Vaillant Fonds verzelfstandigd

Maar nu niet meer: de Landelijke Vereniging van Crematoria (LVC) heeft het Vaillant Fonds verzelfstandigd in de Stichting Dr. C.J. Vaillant Fonds. Daarmee wordt de onafhankelijke positie van het Vaillant Fonds benadrukt. Het Fonds heeft een eigen website en huisstijl gekregen.

Teruggeven aan de samenleving

Het motto van het Fonds luidt “aan het leven teruggeven”, waarmee wordt onderstreept dat de opbrengst van het Vaillant Fonds wordt teruggegeven aan de maatschappij, waarbij inclusief en betekenisvol leven centraal staat. De Stichting Dr. C.J. Vaillant Fonds wil mensen die om uiteenlopende redenen niet vanzelfsprekend meedoen in de samenleving, ondersteunen op hun levenspad. Met een accent op het laatste deel, als de dood dichterbij komt.

Bijdragen uit het Vaillant Fonds: concreet en transparant

 class=

De Stichting Dr. C.J. Vaillantfonds garandeert – middels concrete criteria en transparant toezicht door de LVC – een eerlijke verdeling van de gelden. Afgebakende projecten, waarbinnen het aangevraagde budget een duidelijke bestemming krijgt, komen in aanmerking voor een bijdrage uit het Vaillant Fonds. Alle criteria voor een aanvraag bij het Vaillantfonds zijn te vinden op de website van het Fonds.

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *