Ga door naar hoofdcontent
NieuwsDe balans

De balans

Vrijdag 1 december 2023

BLOG

Aan het einde van het jaar heb ik altijd de behoefte om de balans op te maken. En niet alleen die van mezelf.

Zo ben ik dol op het maken van Sinterklaasgedichten. Ik ga er echt voor zitten en denk aan het familielid wiens lootje ik getrokken heb. Wat heeft die persoon het afgelopen jaar meegemaakt? Wat zou ik haar/hem echt eens willen zeggen?

Tegen de tijd dat in alle media de jaaroverzichten verschijnen, neem ik een moment om aan mijn beste vrienden een uitgebreide nieuwjaarskaart te schrijven. Met terugblik en toekomstwens. Soms biggelen de tranen hierbij over mijn wangen, maar ik geniet ervan.

En op oudjaarsavond gaan de tafelgesprekken steevast over ‘Je 3 bijzonderste momenten van het jaar’ of ‘Welke lied doet jou aan dit jaar denken en waarom’.

En ook al word ik van al dat terugkijken soms wat emotioneel, het levert me ook veel nuttige dingen op. Het verfrist mijn geheugen, het helpt me hoofd- van bijzaak te onderscheiden en het maakt dat ik me verbonden voel met de mensen om mij heen.

Dus waarom, dacht ik, maak ik ook op deze plek niet eens mijn eigen BGNU-balans op? Nou, voor mij was 2023 het jaar waarin:

  • de samenwerking met andere verenigingen in de uitvaartbranche echt vorm kreeg. Iets om best trots op te zijn. We lobbyen samen voor een verbeterde Wet op de Lijkbezorging. Dank aan iedereen die hier zijn of haar steen bijdraagt! En misschien dat we in het komende jaar ook op andere thema’s samen kunnen optrekken. Ik hoop het!
  • de inspiratiesessies op onze ledenvergadering ook werden opengesteld voor de medewerkers van de aangesloten uitvaartondernemers. Goed om te zien dat het aantal medewerkers dat hier gebruik van maakt toeneemt.
  • de toepasbaarheid van AI een grote vlucht nam. Met daarbij de uitdaging voor BGNU om jullie te helpen hier optimaal gebruik van te maken.
  • ik in mijn werk het meest genoot van de ontmoetingen en gesprekken met jullie. Alle inzichten die ik kreeg aangereikt tijdens Meet & Greets, ledenbezoeken, vergaderingen, afstemmomenten en jubilea hebben ervoor gezorgd dat ik de branche, de noden en jullie beter heb leren kennen.

Kortom: mijn eindbalans is in balans.

Een mooi 2024 gewenst!

Brigitte Wieman
directeur BGNU