Ga door naar hoofdcontent
NieuwsDefinitieve TEK-subsidie wordt binnenkort vastgesteld

Definitieve TEK-subsidie wordt binnenkort vastgesteld

Woensdag 10 januari 2024

De definitieve subsidie Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK) wordt binnenkort vastgesteld. Heeft jouw uitvaartbedrijf TEK-subsidie aangevraagd? Lees dan verder.

Half januari 2024 stelt het CBS de voorlopige modelprijzen voor de TEK-subsidie vast en vanaf maart worden de definitieve subsidies berekend. Gezien de dalende energieprijzen verwacht Team TEK van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) dat een deel van de ondernemers recht heeft op minder subsidie dan aan hen is uitgekeerd. Die ondernemers moeten dus (deels) terugbetalen.

Door het beschikbaar stellen van een rekentool en het organiseren van een webinar gaat RVO ondernemers inzicht geven in hoe het definitieve bedrag wordt vastgesteld, en waar nodig biedt RVO een ruime terugbetalingsregeling aan.

Energieprijzen gedaald, wat betekent dat?

De energieprijzen zijn in de loop van 2023 gedaald. Ondanks dat uitbetaalde voorschotten een laag percentage (35%) zijn, kan dit betekenen dat sommige ondernemers al te veel subsidie hebben ontvangen. Zij moeten het te veel ontvangen voorschotbedrag terugbetalen. Half januari 2024 zijn de voorlopige modelprijzen bekend. Die geven een goede indicatie van de definitieve subsidie en of te veel is ontvangen.

Ondernemers goed informeren

RVO wil ondernemers goed en tijdig informeren over wat dit voor hen betekent.

  • Half januari komt er een rekentool beschikbaar, zodat ondernemers zelf kunnen uitrekenen of en hoeveel zij moeten terugbetalen.
  • Half februari organiseert RVO een webinar voor ondernemers om uitleg te geven over het berekenen van de definitieve subsidie. Daarbij komen het vaststellingsformulier, de voorlopige modelprijzen en het terugbetalen aan bod.
  • Eind februari 2024 worden de definitieve modelprijzen bekendgemaakt waarmee de definitieve subsidie wordt berekend. Ondernemers die hun volledige voorschot moeten terugbetalen, krijgen telefonisch bericht.

RVO denkt graag mee

RVO begrijpt dat terugbetalen lastig kan zijn en denkt daarom graag met ondernemers mee. Er worden ruime terugbetaalmogelijkheden geboden en ook een persoonlijke betalingsregeling is mogelijk.

Wil je meer weten over wat er na een aanvraag gebeurt? Kijk dan op TEK: na uw aanvraag.  

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.