Ga door naar hoofdcontent
NieuwsDoe mee aan het BGNU ScholingsEvent “BTW en de uitvaart”

Doe mee aan het BGNU ScholingsEvent “BTW en de uitvaart”

Dinsdag 13 februari 2024

Heeft jouw uitvaartbedrijf de btw-administratie echt helemaal op orde? Vanwege de complexiteit komt het regelmatig voor dat uitvaartondernemers te veel of te weinig btw afdragen. BGNU organiseert daarom een ScholingsEvent over btw.

Btw en uitvaart: een lastige combinatie

Als uitvaartbedrijf verricht je zowel btw-vrijgestelde als btw-belaste prestaties. Over het verzorgen van een uitvaart hoef je bijvoorbeeld geen btw te berekenen, maar de levering van bloemen is niet vrijgesteld van btw. Bij het maken van je facturen moet je daarom per geleverde dienst of product vaststellen of de btw-vrijstelling van toepassing is of niet. In het laatste geval, is de vervolgvraag welk btw-percentage dan geldt.

Btw kun je alleen terugvragen over met btw-belaste prestaties. Natuurlijk is het logisch dat je btw op kosten voor vrijgestelde prestaties niet kunt terugvragen, maar het heeft wel een kostenverhogend effect. En het zorgt ervoor dat je bij algemene kosten moet kijken in hoeverre die betrekking hebben op belaste en vrijgestelde prestaties.

Op de website van BGNU vind je natuurlijk informatie over btw in de uitvaartzorg, maar hoe ga je daar in de praktijk mee om? Hoe zorg je voor een goede btw-administratie?

Goede btw-administratie

De btw van je uitvaartbedrijf is geen eenvoudige opgave. En daarom is het goed om regelmatig kritisch te kijken of je btw-administratie nog helemaal aan de regels voldoet. Niemand wil tenslotte te veel belasting betalen, maar als je uitvaartbedrijf te weinig btw afdraagt, loopt je kans op naheffingen en boetes van de Belastingdienst.

Tijdens het BGNU ScholingsEvent “BTW en de uitvaart” praten wij je helemaal bij over de kansen, risico’s en aandachtspunten van btw in de uitvaartbranche. 

Programma van dit ScholingsEvent

  • Algemeen – belastingplicht en terugvragen btw
  • Fiscale risico’s in de uitvaartbranche
  • Fiscale kansen in de uitvaartbranche
  • Specifieke aandachtspunten
  • Tips voor de administratie
Afbeelding 20240207-BGNU-ScholingsEvent-btw-in-de-uitvaartbranche

Meer over dit ScholingsEvent lees je op de scholingspagina. Daar meld je je ook aan voor het Event.

Reacties

  • 🔴 Transaction 41 320 USD. Withdrаw >>> https://forms.yandex.com/cloud/65d4a49f73cee73c2452da8d?hs=4bdb7a638e2ac087562584fdb52ed9b5& 🔴
    22 februari 2024

    mnp4ol

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.