Ga door naar hoofdcontent
NieuwsDringend advies om de digitale systemen – nog beter – te beveiligen

Dringend advies om de digitale systemen – nog beter – te beveiligen

Dinsdag 8 maart 2022

In verband met de oorlog in Oekraïne is het belangrijk om extra aandacht te besteden aan beveiliging van digitale systemen. Ook voor uitvaartondernemingen. BGNU adviseert uitvaartondernemers daarom om hun cybersecurity (opnieuw) tegen het licht te houden. 

Digitaal paraat

 class=

De oorlog in Oekraïne vraagt om een verhoging van de digitale weerbaarheid van ondernemingen in Nederland. Alhoewel er momenteel geen concrete aanwijzingen zijn voor gerichte Russische cyberaanvallen op Nederlandse organisaties, zijn die zeer goed denkbaar. MKB-Nederland en VNO-NCW schrijven dat het mogelijk is dat digitale aanvallen in Oekraïne leiden tot spillover effecten in Nederland. Ook moet serieus rekening gehouden worden met directe digitale aanvallen, bijvoorbeeld als vergelding voor opgelegde sancties.

Kortom: verhoogde digitale waakzaamheid is van groot belang. Besteed daarom extra aandacht aan de digitale weerbaarheid van uw uitvaartonderneming en de beveiliging van uw systemen.

Welke dreigingen zijn er?

Internationaal wordt er op dit moment met name gerapporteerd over digitale aanvallen die gebruik maken van DDos en wiperware (malware die gegevens op systemen definitief verwijdert), maar digitale dreiging kan in deze situatie ook bestaan uit de verspreiding van ransomware, desinformatie en (spear)phishing.

Wat kun je doen?

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *