Ga door naar hoofdcontent
NieuwsFuneraire Academie organiseert symposium De Groene Dood

Funeraire Academie organiseert symposium De Groene Dood

Woensdag 27 maart 2024

Leren over troost op begraafplaatsen, resomeren, veraarden, en nog veel meer over duurzaam afscheidnemen? De Funeraire Academie organiseert op vrijdag 26 april het symposium De Groene Dood.

Kritisch kijken naar groene uitvaartmogelijkheden

Duurzaamheid is steeds belangrijker geworden in de keuzes die we tijdens ons leven maken. Maar hoe zit dat als iemand overlijdt? Welke keuzes kunnen we dan maken? Welke afwegingen? De Funeraire Academie heeft internationale wetenschappers en uitvaartprofessionals uitgenodigd om met een kritische blik naar de duurzame dood te kijken.

Zo wordt in het ochtendprogramma met lezingen onder andere stilgestaan bij hoe religieuze tradities flexibeler kunnen worden geïnterpreteerd met het oog op milieudoelstellingen, wat de symbolische mogelijkheden zijn van resomeren en welke praktische en spirituele mogelijkheden veraarden biedt.

Creatieve workshops

Het middagprogramma van De Groene Dood bestaat uit workshops en buitenactiviteiten. Hoe kan natuur helpen bij afscheidnemen en rouw? Uitvaartprofessionals die aan het symposium deelnemen, kunnen hun perspectief verruimen tijdens een ontroertoer, workshop ‘Bosbadderen’, boswachterswandeling, of een van de andere activiteiten.

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *