Ga door naar hoofdcontent
NieuwsIntervisie, wat brengt het je behalve PE-punten?

Intervisie, wat brengt het je behalve PE-punten?

Dinsdag 9 april 2024

BLOG

‘Ik leer het meest van de gesprekken met collega-ondernemers.’

Deze uitspraak van een BGNU-lid op een van de gezellige en informatieve Meet & Greet avonden was mede de aanleiding voor het initiëren van intervisie binnen BGNU.

De opzet wordt eenvoudig. Als BGNU-ondernemer kan je je binnenkort aanmelden voor deelname aan een BGNU-intervisiegroep. De groepen zullen gaan bestaan uit 5-8 deelnemers, allemaal collega-ondernemers. De groepsindeling doen we zorgvuldig zodat je in een groep zit waar je veilig kan delen.

Je komt als groep zo’n 4x per jaar bijeen. Dit kan zowel op locatie als online, net wat je als groep prettig en praktisch vindt. Tijdens zo’n intervisie bespreek je zelf ingebrachte casussen uit de praktijk. Je helpt elkaar door vragen te stellen. En een professionele intervisie-begeleider helpt je groep om tot het goede gesprek en resultaten te komen.

Deelname aan intervisie helpt je dus om beter om te gaan met situaties uit de dagelijkse praktijk. Je staat eens stil en wordt je bewust van je handelen en blinde vlekken. Het verbreedt je perspectief. Je ervaart de hulp van anderen en vergroot zo je kwalitatieve netwerk. En daar krijg je ook nog PE-punten voor!

We starten dus nu met intervisiegroepen van BGNU-ondernemers. BGNU faciliteert de groepen en financiert de begeleider, de locatie en de koffie. Misschien dat we dat bij succes en behoefte uitbreiden naar intervisie voor de medewerkers van BGNU-bedrijven.

Sluit ik af met de moraal van dit verhaal:

  1. Het heeft zin om je ervaringen, wensen en gedachten te delen met BGNU. We nemen ze mee in de gesprekken en acties die we voeren als jullie belangenhartiger en ondersteuner.
  2. Beter worden doe je samen.

Tijdens de komende Algemene Ledenvergadering op 18 juni in het Resomatorium in Ommeren krijgen de intervisie-groepen vaste vorm. Zet die datum dus alvast in je agenda.

Tot dan!

Brigitte Wieman
Directeur BGNU

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *