Ga door naar hoofdcontent
NieuwsIs jouw uitvaartonderneming aantrekkelijk voor cybercriminelen?

Is jouw uitvaartonderneming aantrekkelijk voor cybercriminelen?

Maandag 18 januari 2021

Samen met het Digital Trust Center ontwikkelde MKB-Nederland een risicoklassescan. Dat is ook voor uitvaartondernemingen een waardevol instrument om de bescherming tegen cyberaanvallen ter hand te nemen.

Cyberaanvallen: een reëel risico voor mkb-ondernemers

 class=

Cyberaanvallen vormen een reëel risico voor mkb-ondernemingen. Meer dan een op de vijf Nederlandse ondernemers werd in 2019 slachtoffer van cybercriminaliteit en ook aan de uitvaartbranche gaan cybercriminelen niet voorbij.

Aantrekkelijkheid meten met risicoklassescan

MKB Nederland heeft samen met onder andere het Digital Trust Center een risicoklassescan ontwikkeld. Daarmee kunnen mkb-ondernemingen snel checken hoe aantrekkelijk zij zijn voor cybercriminelen en dus welke maatregelen er genomen moeten worden om de digitale veiligheid van de onderneming te verbeteren.

Online vragenlijst

 class=

De Risicoklassenindeling Digitale Veiligheid, zoals de risicoklassescan officieel heet, is een online vragenlijst. De elf vragen zijn door iedere ondernemer snel te beantwoorden. Geen reden dus om te denken dat cybercriminelen toch wel niet in jouw lokale uitvaartonderneming geïnteresseerd zullen zijn, en de scan niet te doen!

De uitslag is niet alleen een indeling in een bepaalde risicoklasse; je krijgt ook direct te zien welke maatregelen je uitvaartbedrijf kan nemen om de risico’s van cybercriminaliteit te verlagen. Dat overzicht is tevens gemakkelijk te downloaden.

Ook de uitvaartbranche

Want ja, ook de uitvaartbranche kan getroffen worden door cybercrime. Dan kan het gaan van mailtjes over vage overzeese uitvaarten, maar ook om het platleggen van bedrijfssystemen. Dan kun je flink in de puree komen te zitten: geblokkeerde computers, niet na te zoeken gegevens van uitvaarten, verdwenen contactgegevens van nabestaanden, onbereikbare planning, etc.

Het is daarom belangrijk om zicht te hebben op de risico’s die je uitvaartonderneming loopt en daar actie op te ondernemen. Meer informatie over de risico’s van internet en wat je daartegen kunt doen, lees je in het artikel op deze website.

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *