Ga door naar hoofdcontent
NieuwsKoningin Máxima ontmoet vertegenwoordigers uitvaartbranche

Koningin Máxima ontmoet vertegenwoordigers uitvaartbranche

Donderdag 2 juli 2020

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft donderdagmorgen 2 juli een werkbezoek gebracht aan een uitvaartonderneming in Den Haag. Het bezoek vond plaats in het kader van de impact van de coronapandemie op de uitvaartbranche.

De uitbraak van COVID-19 heeft het werk in de uitvaartbranche ingrijpend veranderd. Koningin Máxima sprak bij Engelen & Spoor Uitvaartverzorging in Den Haag over deze veranderingen. Haar bezoek begon met een gesprek met de beide directeuren van de uitvaartonderneming, de directeur van de Branche Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen (BGNU) en de directeur van de Stichting Rooms-Katholieke begraafplaatsen over het ontwikkelen van nieuwe protocollen om te kunnen voldoen aan de coronamaatregelen.

In een tweede gesprek werd ingegaan op de gevolgen van de coronamaatregelen in de dagelijkse praktijk bij het verzorgen en vervoeren van overledenen. Koningin Máxima sprak met onder andere een overledeneverzorgster en verantwoordelijken voor statievervoer en dragers over welke uitdagingen deze periode met zich meebrengt.

Aansluitend vond een gesprek plaats met een aantal uitvaartverzorgers, werkzaam bij verschillende uitvaartondernemingen in het land. De uitvaartverzorgers hebben vanaf het allereerste moment dagelijks contact met de nabestaanden en begeleiden hen bij de uitvaart. Zij vertelden over hun ervaringen met de coronamaatregelen en de impact die deze maatregelen hebben op het organiseren van een uitvaart.

In gesprekken en door werkbezoeken informeren Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zich over de gevolgen van de coronapandemie en de inzet van maatregelen ter bestrijding van het coronavirus. De werkbezoeken vinden plaats met inachtneming van de geldende richtlijnen.

Hier lees je meer over het bezoek van Koninging Maxima.

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *