Ga door naar hoofdcontent
NieuwsLaat je opnemen in het Register Uitvaartverzorgers via de instroomregeling van NaVU

Laat je opnemen in het Register Uitvaartverzorgers via de instroomregeling van NaVU

Donderdag 6 april 2023

Als ervaren uitvaartverzorger kun je via een instroomregeling opgenomen worden in het Register Uitvaartverzorgers. Lees hier hoe je dat doet.

Register Uitvaartverzorgers open voor alle uitvaartverzorgers

 class=

Inschrijving in het Register Uitvaartverzorgers was lange tijd alleen mogelijk als je als uitvaartverzorger werkte bij of in opdracht van een uitvaartbedrijf met het Keurmerk Uitvaartzorg. Maar nu niet meer: sinds 1 januari 2023 kan iedere uitvaartverzorger met een NaVU-diploma zich inschrijven in het Register Uitvaartverzorgers. En voor wie geen NaVU-diploma heeft, maar wel aantoonbare werkervaring is er een instroomregeling.

Waarom Register Uitvaartverzorger worden?

Omdat je een uitvaartprofessional bent en trots bent op je vak! Iedereen mag zich uitvaartverzorger noemen, maar als ervaren professional heb je een brede kennis van uitvaartzorg, weet je wat er kan en mag, en houd je je kennis en vaardigheden bij. Daarmee onderscheid je je, en dat wil je zichtbaar maken. Als Register Uitvaartverzorger mag je de titel RU voeren.

Daarnaast wordt minimaal 75 procent van de uitvaarten van uitvaartbedrijven met het Keurmerk Uitvaartzorg verzorgd door Register Uitvaartverzorgers. Werk je voor een Keurmerkuitvaartbedrijf – hetzij in loondienst, hetzij als freelancer – dan is het dus een belangrijke pre om Register Uitvaartverzorger te zijn.

Hoe word je Register Uitvaartverzorger?

Register Uitvaartverzorger word je door je in te schrijven in het Register Uitvaartverzorgers van SKU. Daarvoor moet je als uitvaartverzorger het NaVU-diploma hebben of een ‘bewijsdocument instroomregeling’.

Instroomregeling voor ervaren uitvaartverzorgers

In verband met de openstelling van het Register Uitvaartverzorgers voor alle uitvaartverzorgers is er van 1 januari 2023 tot en met 31 december 2024 een instroomregeling voor ervaren uitvaartverzorgers. Met deze instroomregeling toon je aan dat je basiskennis van de uitvaartzorg op peil is en dat je ervaring hebt. Je krijgt niet het NaVU-diploma, maar kunt je middels een bewijsdocument wel inschrijven in het Register Uitvaartverzorgers.

Hieronder vind je antwoorden op vragen over de instroomregeling. Staat de informatie waar jij naar op zoek bent er niet bij, kijk dan op de website van NaVU. Je kunt je vraag ook altijd stellen via info@navu.nl.

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *