Ga door naar hoofdcontent
NieuwsLinkedIn werkt voor uitvaartbedrijven

LinkedIn werkt voor uitvaartbedrijven

Woensdag 5 april 2023

Op dinsdag 4 april organiseerde BGNU een digitaal ScholingsEvent onder de titel “Hoe laat ik LinkedIn voor mijn uitvaartbedrijf werken?”. Lise Steegmans van COOS! Online Media deelde voorbeelden en tips om LinkedIn te laten werken voor iedere uitvaartonderneming.

Een dikke 8

Een dikke 8, daarmee bekroonden de deelnemers aan het eerste BGNU ScholingsEvent de bijeenkomst over LinkedIn. Onder de titel Hoe laat ik LinkedIn voor mijn uitvaartbedrijf werken? Vertelde Lise Steegmans van Coos!! Online Media waar uitvaartbedrijven en uitvaartverzorgers op moeten letten als ze LinkedIn inzetten om hun bekendheid te verbeteren.

LinkedIn voor uitvaartbedrijven

COOS! Online Media is een bureau dat zich honderd procent heeft gespecialiseerd in social media. COOS! werkt al een paar jaren in opdracht van BGNU en Lise Steegmans is de contentcreator voor BGNU. Lise voerde gesprekken met uitvaartondernemers en gebruikte hun vragen en ervaringen in dit ScholingsEvent.

Mensen, mensen, mensen

 class=

De meeste deelnemers aan het ScholingsEvent gaven aan zowel een persoonlijke als een zakelijke LinkedInpagina te hebben. Ruim een derde had alleen een persoonlijke pagina. Belangrijk, volgens Lise, want hoewel het erom gaat je uitvaartbedrijf voor het voetlicht te brengen, kun je niet zonder een persoonlijke pagina. Op LinkedIn draait het om mensen – het is een sociaal netwerk – en mensen lezen het liefst wat mensen schrijven. Je bedrijfspagina is dus belangrijk, maar hij kan niet zonder je persoonlijke pagina.

Vandaar ook dat er flink wat persoonlijke pagina’s de revue passeerden terwijl Lise de deelnemers meenam in hoe je je profileert op LinkedIn. Ze vertelde waarover je kunt schrijven, in welke stijl en wanneer je het beste kunt posten. En natuurlijk hoe je het netwerk van LinkedIn laat werken om de zichtbaarheid van je uitvaartbedrijf te vergroten.

Benieuwd naar wat Lise Steegmans nog meer vertelde? BGNU-leden kunnen het BGNU ScholingsEvent over LinkedIn terugkijken. Daar vinden ze natuurlijk ook een samenvatting van de LinkedIn-adviezen voor uitvaartbedrijven.