Ga door naar hoofdcontent
NieuwsModel AVG-verklaring voor BGNU-leden

Model AVG-verklaring voor BGNU-leden

Maandag 14 mei 2018

De implementatie van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) roept veel vragen op, ook van uitvaartondernemingen. BGNU heeft daarom – na de succesvolle workshop over de nieuwe privacyregelgeving op 16 april 2018 – documenten ontwikkeld om leden te helpen de implementatie vorm te geven.

Model AVG-verklaring en register verwerkingsactiviteiten

 class=

Tijdens de AVG-workshop op 16 april 2018 vertelde Hans Duin van BGNU-lid UNC Uitvaartzorg waar hij bij de implementatie van de AVG tegenaan gelopen was. De documenten die hij had opgesteld vormen een goed aanknopingspunt voor uitvaartorganisaties die de AVG implementeren en Hans was bereid die met de leden te delen.

Samen met Fyner heeft BGNU op basis van deze documenten een model AVG-verklaring en register van verwerkingsactiviteiten ontwikkeld.

Algemene voorwaarden

Ook de Algemene voorwaarden die BGNU aan haar leden ter beschikking stelt, zijn aangepast aan de nieuwe privacyregelgeving en opnieuw aan de Kamer van Koophandel toegezonden.

Specifieke vragen over de AVG?

BGNU-leden met specifieke vragen over het implementeren van de AVG, kunnen die stellen aan Fyner, waarmee BGNU een overeenkomst heeft gesloten zodat leden voordelig juridisch advies kunnen inwinnen. Meer informatie over de dienstverlening en tarieven van Fyner vind je hier.

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *