Ga door naar hoofdcontent
NieuwsNieuwe voorzitter Stichting Keurmerk Uitvaartzorg

Nieuwe voorzitter Stichting Keurmerk Uitvaartzorg

Dinsdag 6 juni 2023

De Stichting Keurmerk Uitvaartzorg – kortweg: SKU – heeft per 1 juni 2023 een nieuwe voorzitter: Pedro Swier. Hij volgt Mijndert Rebel op, die sinds maart 2019 het bestuur van de stichting voorzat.

Uitvaartman in hart en nieren

 class=

Een uitvaartman in hart en nieren, zo omschrijft Mijndert Rebel zijn opvolger in een persbericht van SKU: “Met Pedro krijgen wij een uitvaartman in hart en nieren als voorzitter. Iemand die als algemeen directeur van Vredehof een grote uitvaartonderneming leidt en tevens kernlid is van het team Postmortale Zorg van het Rampen Identificatie Team (RIT) van het Landelijk Team Forensische Opsporing (LTFO). Hij kent de sector dan ook goed en is daarnaast ook betrokken bij de ontwikkelingen rond postmortale zorg. Dat is met het oog op de huidige ontwikkelingen in het vakgebied een mooie aanvulling in het bestuur. Wij denken met hem een uitstekende voorzitter te hebben benoemd”.

40 jaar in de uitvaartbranche

Pedro Swier werkt al 40 jaar in de uitvaartbranche. Momenteel is hij directeur en bestuurder bij Vredehof. Hij is bestuurslid bij branchevereniging VMG en Vredehof is aangesloten bij BGNU en Greenleave. Pedro Swier is ook betrokken bij veel lokale en regionale maatschappelijke activiteiten.

Goede uitvaartzorg voor iedereen

In zijn gedrevenheid voor goede uitvaartzorg is Pedro niet anders dan zijn voorganger: Mijndert Rebel was – na zich jarenlang te hebben ingezet als bestuurder van branchevereniging BGNU en haar voorganger NUVU – vier jaar lang een onvermoeibaar pleitbezorger van kwalitatief goede uitvaartzorg in het SKU-bestuur. Onder zijn aanvoering heeft SKU zich onder andere ingezet voor meer bekendheid voor het Keurmerk Uitvaartzorg en openstelling van de Ombudsman Uitvaartwezen voor klanten van alle uitvaartbedrijven in Nederland. In het verlengde daarvan zette hij zich ook in voor meer samenwerking in de uitvaartbranche.

BGNU is erg blij dat Mijndert Rebel zich met zoveel energie en enthousiasme voor de branche heeft ingezet, en dat SKU in Pedro Swier een even energieke opvolger is gevonden!

“De uitvaartzorg boft dat gedreven en kundige mensen als Mijndert Rebel en Pedro Swier hun tijd en energie steken in bestuurswerk voor, bijvoorbeeld, SKU. Daar profiteert de hele uitvaartbranche van!”

Brigitte Wieman, directeur BGNU