Ga door naar hoofdcontent
NieuwsOverleg cao Uitvaartbranche start

Overleg cao Uitvaartbranche start

Woensdag 3 januari 2024

Op 8 januari start het overleg voor een nieuwe cao voor de uitvaartbranche.

Meer partijen betrokken bij cao Uitvaartbranche

De cao Uitvaartbranche loopt op 1 maart 2024 af. Werkgevers- en werknemerspartijen gaan daarom met elkaar aan tafel om tot een nieuwe cao voor de uitvaartzorg te komen.

Aan werknemerszijde schuiven daarvoor FNV, CNV Vakmensen en De Unie aan. Deze drie vakbonden waren ook bij eerdere cao’s in de uitvaartbranche betrokken. Aan werkgeverszijde zijn dit keer meer partijen betrokken dan eerder: niet alleen BGNU, WVNC en Nardus, maar ook VTU en BOPMZ.

Organisatorisch overleg als start

Op maandag 8 januari 2024 vindt een eerste overleg tussen de werkgeverspartijen en de vakbonden plaats. Dat is een organisatorische overleg: er wordt stilgestaan bij de stand van zaken van de protocolafspraken die in de cao 2022-2024 gemaakt werden, en er worden praktische afspraken voor het voeren van de onderhandelingen gemaakt.

De verwachting is dat de onderhandelingen kort daarna starten.

Onderzoek naar werkdruk in de uitvaartzorg

Een van de protocolafspraken uit de huidige cao betreft een onderzoek naar werkdruk. De uitkomsten van dat onderzoek zouden worden meegenomen in de onderhandeling voor een nieuwe cao, zo werd afgesproken. Omdat het onderzoek naar werkdruk pas in het najaar van 2023 werd gestart, beginnen de onderhandelingen voor een nieuwe cao nu pas.

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *