Ga door naar hoofdcontent
NieuwsRouwpost op zondag via de medische brievenbus

Rouwpost op zondag via de medische brievenbus

Donderdag 10 augustus 2023

Vanaf nu is het mogelijk om je rouwpost op zondag aan te bieden via de medische brievenbus. Deze optie om rouwpost te versturen wordt aangeboden naast de bestaande mogelijkheid om een haalrit aan te vragen.

Aanmeldoptie gebruiken

Omdat je de rouwpost in de brievenbus doet , heeft PostNL er een aanmeldoptie aan gekoppeld. Zo kunnen herstelacties gerealiseerd worden, mocht de rouwpost om wat voor een reden dan ook niet op het sorteercentrum aankomen. Dit werkt op dezelfde manier als wanneer je rouwpost doordeweeks bij een PostNL-punt afgeeft.

Het aanmelden van de verzamelenvelop via de website is dus een voorwaarde om via de medische brievenbus op zondag je rouwpost te verzenden.

Aanmelden via website van PostNL

Vanaf vrijdagmiddag 4 augustus vind je op rouwpost.postnl.nl/ de optie om voor rouwpost aan te melden dat je die in de medische brievenbus doet. Op die website vind je ook de locatie van de medische brievenbussen en de verdere stappen om je rouwpost aan te melden.

Wil je weten waar de dichtstbijzijnde medische brievenbus is, klik dan HIER om naar de locatiewijzer van PostNL te gaan. De filter “Brief posten” en “Medisch” is al toegepast.

Aandachtspunten voor het gebruik van de medische brievenbus

  • Zorg dat je de rouwpost in een medische brievenbus doet. Dit is niet zomaar elke brievenbus, maar dit is een selectie brievenbussen die ook op zondag worden geleegd.
  • Stop de rouwpost niet zonder aanmelding op de website in de brievenbus. Zonder aanmelding kan PostNL slechter herstelacties uitvoeren als er iets misgaat.
  • Het is belangrijk dat je de rouwpost echt op zondag op de post doet, niet eerder. Er zijn namelijk momenten (o.a. in december) dat de brievenbus op zaterdag extra wordt geleegd en deze post wordt dan dinsdag bezorgd. Terwijl als je de post op zondag in de medische brievenbus doet, wordt deze maandag al bezorgd.
  • Zorg dat je de 3S-code van de verzamelenvelop goed invult. Deze houden we in de gaten in het proces.
  • Zorg dat je je telefoonnummer correct invult. Hier contacten we je op als er mogelijk herstel nodig is op de rouwzending.
Dit overzicht toont de mogelijkheden die er zijn om op zondagen rouwbrieven te versturen (in een verzamelenvelop).
Hier is geïllustreerd welke extra optie erbij is gekomen op de website. Dit is dezelfde website als waar je een zondaghaalrit kan aanvragen.

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *