Ga door naar hoofdcontent
NieuwsTerugkijken naar vooruitkijken

Terugkijken naar vooruitkijken

Dinsdag 29 november 2022

Op 29 november 2022 verzamelden de BGNU-leden zich bij Monuta Nijenheim in Zeist voor een afwisselende bijeenkomst waarin de najaarsledenvergadering werd gecombineerd met interessante sprekers en veel ruimte om elkaar te spreken.

In Zeist en thuis

 class=

Thuis BGNU-vergaderingen, workshops en webinars volgen, is veel BGNU-leden goed bevallen. Natuurlijk is het fijn om elkaar van mens tot mens te spreken, maar als het zich niet laat plannen om naar een locatie af te reizen, is het fijn als een bijeenkomst via een livestream te volgen is. Dat was dan ook de reden waarom BGNU ervoor koos om de bijeenkomst in Zeist te streamen.

Vooruitkijken naar BGNU in 2023

De bijeenkomst startte met een formeel deel: de algemene ledenvergadering. Daarin werd volop vooruitgekeken: het jaarplan en de begroting voor 2023 stonden centraal en werden na een korte toelichting door directeur Brigitte Wieman en penningmeester Marcel de Voer vastgesteld.

Vooruitkijken naar de volgende pandemie?

Beleidsadviseur Renée Dijkhuis van ARQ Kenniscentrum Impact van Rampen en Crises nam de aanwezigen vervolgens mee naar wat de impact van de coronacrisis voor uitvaartprofessionals heeft betekend. Een terugblik, maar wel één met als doel om er voor de toekomst van te leren.

Ze vertelde wat de voorlopige resultaten van het onderzoek in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) zijn. Het onderzoek in de uitvaartbranche maakt deel uit van een groter onderzoek waarin ook gekeken is naar impact van de coronapandemie op nabestaanden.

Het Ministerie van VWS wil uit de opgedane ervaringen lessen trekken om zo bij mogelijke toekomstige pandemieën en/of een nieuwe coronagolf beter rekening te kunnen houden met het welzijn van uitvaartprofessionals en nabestaanden. De focus van het onderzoek lag daarom op de psychosociale gevolgen van de coronapandemie.

Benieuwd wat het onderzoek onder uitvaartmedewerkers heeft opgeleverd? Je leest er meer over op de website van BGNU. Daar kun je de presentatie van Renée Dijkhuis ook terugkijken.

Er komt nieuwe arbeidswetgeving aan

Mr. Anne van Glabbeek van Fyner praatte de leden bij over de nieuwe arbeidswetgeving die tot doel heeft om werk vooraf transparanter en beter voorspelbaar te maken.

Een blik in de toekomst

Tom Verheijen van Neo Kentron pakte als laatste spreker de microfoon en liet de aanwezigen zien welke technologische ontwikkelingen op de Nederlandse uitvaartbranche afkomen.

Terugkijken

Een bijkomend voordeel van de livestream is natuurlijk, dat die ook terug te kijken is. BGNU-leden kunnen daarom hier alle onderdelen van de bijeenkomst terugkijken.

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *