Ga door naar hoofdcontent
NieuwsToolkit Belastingdienst met informatiematerialen voor nabestaanden vernieuwd!

Toolkit Belastingdienst met informatiematerialen voor nabestaanden vernieuwd!

Woensdag 22 november 2023

Als een naaste overlijdt, komt er veel op de nabestaanden af, zoals belastingzaken. De Belastingdienst heeft een toolkit samengesteld waarmee je als uitvaartbedrijf nabestaanden kunt wijzen op informatie over belastingzaken na een overlijden.

Als een naaste overlijdt, komt er veel op de nabestaanden af. Als uitvaartverzorger weet je dat als geen ander. De erfenis moet worden verdeeld en administratieve zaken moeten worden afgewikkeld. Ook belastingzaken moeten worden geregeld.

Om nabestaanden houvast te bieden in wat de Belastingdienst van hen vraagt en om het afhandelen van belastingzaken wat gemakkelijker te maken, biedt de Belastingdienst nabestaanden hulp en informatie. Zo is er een checklist om te zien wat er geregeld moet worden en een speciaal telefoonnummer.

Wijs nabestaanden op informatie van de Belastingdienst

Als uitvaartbedrijf kun je nabestaanden op weg helpen bij het afhandelen van belastingzaken door hen op de informatie van de Belastingdienst te wijzen. Daarvoor heeft de Belastingdienst een toolkit ontwikkeld met kant-en-klare voorlichtingsmaterialen.

In de toolkit vind je handige websites, informatieteksten en beeldmateriaal. Alle materialen uit de toolkit mogen vrij gebruikt en gedeeld worden.

Meer overheidsinformatie rond een overlijden

Nabestaanden moeten vaak veel meer regelen dan alleen belastingzaken. Ook daarover biedt de overheid informatie. Zo kunnen nabestaanden op websites van de Rijksoverheid persoonlijke overzichten samenstellen van wat hen te doen staat. Meer over welke informatie de overheid biedt, lees je in het artikel Overheidsinformatie rond een overlijden.

De toolkit van de Belastingdienst is onlangs geüpdatet. Je kunt de voorlichtingsmaterialen hieronder downloaden.

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *