Ga door naar hoofdcontent
NieuwsVastleggen van uitvaarten: wat komt daarbij kijken?

Vastleggen van uitvaarten: wat komt daarbij kijken?

Woensdag 26 oktober 2022

Heb je het BGNU ThemaEvent over het vastleggen van uitvaarten in beeld en geluid gemist? Geen nood! Het ThemaEvent is tot een jaar na dato terug te kijken, en de informatie lees je natuurlijk ook in de kennisbank van BGNU.

Op woensdag 5 oktober 2022 organiseerde BGNU een ThemaEvent over het vastleggen van uitvaarten in beeld en geluid. Op welke manier kun je dat (laten) doen? Wat komt erbij kijken? Mag het zomaar? En wanneer adviseer je nabestaanden om daarvoor een professional in te schakelen?

Het antwoord op deze en andere vragen werd gegeven door uitvaartfotograaf Hein Athmer (hij maakt o.a. de foto’s voor de beeldessays in het Brancheblad Uitvaartzorg), uitvaartbegeleider (en voorheen uitvaartfotograaf) Gonnie Helfrich en jurist Anne van Glabbeek (Fyner).

Terugkijken, of lezen

 class=

Hoewel het hebben van foto’s of een video-opname voor de rouw vaak waardevol is, bespreekt lang niet iedere uitvaartverzorger bij iedere uitvaart of daar een uitvaartfoto- of videograaf bij betrokken wordt. 

Gonnie Helfrich werkte jarenlang als uitvaartfotograaf en heeft nu de overstap gemaakt naar uitvaartbegeleider. En waar ze zich als fotograaf vaak afvroeg waarom de mogelijkheid om de uitvaart professioneel vast te leggen door uitvaartverzorgers niet meer werd aangeprezen, voelt ze nu hoe ingewikkeld dat in het contact met de nabestaanden kan zijn. De manier waarop zij daar nu mee omgaat, deelde ze tijdens dit BGNU ThemaEvent.

Benieuwd? Het BGNU ThemaEvent is tot en met 4 oktober 2023 terug te kijken.

Lees je liever wat er op 5 oktober allemaal gezegd is? In dit artikel vind je als BGNU-lid (na inloggen) de informatie van dit ThemaEvent.

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *