Ga door naar hoofdcontent
NieuwsVeilige e-mail? Even testen

Veilige e-mail? Even testen

Donderdag 23 juli 2020

Ondernemingen, ook in de uitvaartbranche, ontvangen en verzenden dagelijks vele e-mails. Als we een e-mail ontvangen vragen we ons soms af of die wel betrouwbaar is. Als we een mail versturen, denken we er nauwelijks bij na wat er gebeurt nadat we op de verzendknop hebben geklikt. Toch is het niet vanzelfsprekend dat ons e-mailverkeer veilig is. En dat is wel belangrijk! Tijd dus om te testen hoe goed jouw e-mailverkeer beveiligd is.

E-mail: handig, maar niet altijd veilig

 class=

E-mail heeft een belangrijke plaats in de communicatie met nabestaanden, leveranciers, uitvaartverzorgers en andere medewerkers. Het is daarom belangrijk dat al dat e-mailverkeer zo veilig mogelijk gebeurt. Is dat niet het geval dan kunnen de gevolgen groot zijn. Hoe internetcriminelen gebruik kunnen maken van slecht beveiligd e-mailverkeer wordt uitgelegd in de video op de website van E-mail veilig.

Als je e-mailberichten niet veilig verzonden worden, is het voor cybercriminelen eenvoudig om uit jouw naam e-mails te versturen of om onderweg jouw berichten te lezen en te veranderen. Zo kunnen bedrijfsgegevens gestolen worden of maken cybercriminelen ontvangers uit jouw naam geld afhandig.

Test je e-mailverkeer en tref maatregelen

 class=

De partij die jouw website en e-mail host kan maatregelen treffen om te zorgen dat je veiliger e-mailt en minder risico’s loopt. Wil je weten of je jouw hoster daarop moet aanspreken? Op de website E-mail veilig kun je snel en eenvoudig testen of je e-mailverkeer optimaal beveiligd is, of dat het nog beter kan.

Scoor je nog geen 100 procent? Dan voldoe je nog niet aan alle moderne e-mailstandaarden. Ga dan in gesprek met je hoster. Je kunt hen de link naar de testresultaten mailen en aangeven dat je graag alle moderne e-mailstandaarden wilt toepassen omdat je veilig e-mailen belangrijk vindt.

Lees meer over E-mail veilig op onze website.

Cybersecurity: meer dan alleen e-mailbeveiliging

Bij veilig internetten komt natuurlijk meer kijken dan alleen optimaal beveiligd e-mailverkeer. Met het gebruik van spamfilters kun je voor een deel voorkomen dat je in contact komt met phishingmails. En natuurlijk is het belangrijk om voor e-mailaccounts sterke wachtwoorden te gebruiken en, als je webmail gebruikt, twee-factor authenticatie.

Op deze website vind je verschillende artikelen om je te helpen veilig te internetten. Handige tips zijn ook te vinden op de website van het Digital Trust Center.

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *