Ga door naar hoofdcontent
NieuwsVoorlopige modelprijzen TEK-subsidie bekend

Voorlopige modelprijzen TEK-subsidie bekend

Woensdag 31 januari 2024

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft de voorlopige modelprijzen voor de TEK-subsidie bekend gemaakt. De voorlopige modelprijzen geven uitvaartbedrijven die een TEK-aanvraag hebben gedaan een beeld van de hoogte van de definitieve subsidie.

Voorlopige modelprijzen voor gas en elektriciteit

De definitieve TEK-subsidie wordt berekend aan de hand van de modelprijzen gas en elektriciteit van 2023. Eind februari worden de definitieve modelprijzen bekendgemaakt, maar de voorlopige bedragen zijn als volgt:

 • voorlopige modelprijs gas 2023 is € 1,36
 • voorlopige modelprijs elektriciteit 2023 is € 0,36

Dit zijn dus voorlopige bedragen, bij het vaststellen van de definitieve modelprijzen kunnen er nog wijzigingen zijn. 

Indicatie TEK-subsidie met online rekentool

Om ondernemers alvast een indicatie te geven van wat hun definitieve subsidie is, biedt RVO een rekentool aan op zijn website. Met de rekentool is (de indicatie van) het subsidiebedrag gemakkelijk te berekenen:

 • Vul het subsidieverbruik in voor gas en elektriciteit (dat is terug te vinden in de TEK-aanvraag) in.
 • Vul het ontvangen voorschotbedrag in.
 • De tool berekent hoeveel TEK-subsidie jouw uitvaartbedrijf waarschijnlijk ontvangt of terugbetaalt.

De rekentool is gebaseerd op de voorlopige modelprijzen. Zodra de definitieve modelprijzen bekend zijn, wordt de tool aangepast.

Webinar over vaststelling TEK-subsidie

Om ondernemers uitleg te geven over de vaststelling van de TEK-subsidie, organiseert RVO op 13 februari een webinar. Dan wordt uitgelegd wat er bij de vaststelling komt kijken en wordt het vaststellingsformulier getoond. Ook is er de mogelijkheid om vragen te stellen. Aanmelden gaat via de website van RVO. Komt het tijdstip je niet uit? Meld je dan toch aan: je ontvangt dan naderhand een link om het webinar terug te kijken.

Terugbetalen?

Een belangrijke vraag is natuurlijk wat er van je verwacht wordt, als blijkt dat je uitvaartbedrijf te veel TEK-subsidie heeft ontvangen. Je moet dan (een deel van) het voorschot terugbetalen. RVO beseft dat dat lastig kan zijn en hanteert daarom ruime terugbetaalmogelijkheden. Ook is een persoonlijke betalingsregeling mogelijk. Meer daarover lees je op de website van RVO.

Reacties

 • oscar Jansen
  1 februari 2024

  Iedereen heeft meer ontvangen als voorschot, dan met deze modelprijzen wordt berekend:
  Men moet 95% van het voorschot op elektra terugbetalen en ongeveer 50% van het TEK-voorschot op gas.
  Kortom: de regeling is met veel tam-tam opgetuigd, maar blijkt vrijwel waardeloos: het is een lening in plaats van een subsidie gebleken.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *