Ga door naar hoofdcontent
NieuwsWaardering voor uitvaartverzorgers

Waardering voor uitvaartverzorgers

Woensdag 15 april 2020

In zijn brief aan de Tweede Kamer van 10 april 2020 sprak Minister Knops van BZK zijn waardering uit voor de uitvaartbranche. Ook vanuit de uitvaartbranche zelf wordt alle werkenden die zich inzetten voor nabestaanden, een hart onder de riem gestoken.

Met hart en ziel

 class=

“Een uitvaartplechtigheid met Pasen: wie had dat ooit kunnen denken. Het voelt zo tegengesteld. Maar een van onze leden vertelde me, dat dat is, wat zij nu moest doen. Het was niet anders te plannen.” Heidi van Haastert, directeur BGNU, heeft vrijwel dagelijks contact met uitvaartondernemingen en hoort wat uitvaartverzorgers allemaal meemaken. “Petje af! Ik kan niet anders zeggen. Natuurlijk, BGNU-leden werken met Register Uitvaartverzorgers, ervaren en goed geschoolde krachten, maar door de coronamaatregelen zijn veel routines aangepast en veel ideeën voor de invulling van een uitvaart niet meer mogelijk. Toch hoor ik uit heel Nederland voorbeelden van persoonlijke uitvaarten met kleine groepen nabestaanden. En dat terwijl het, zeker in het zuiden van het land, erg druk is. Zo’n prestatie kun je alleen neerzetten als je je werk met hart en ziel doet.”

Waardering van de minister van Binnenlandse Zaken

 class=

Medewerkers in de uitvaartzorg kunnen daarnaast ook rekenen op waardering vanuit politiek Den Haag. Minister Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties schreef in zijn brief aan de Tweede Kamer van 10 april 2020, dat de Coronacrisis, juist ook de uitvaartbranche treft: “De branche wordt geconfronteerd met nieuwe en onvoorziene situaties en problemen en gaat daar, zo blijkt uit de frequente contacten van mijn ministerie met de branche, met veel inzet, flexibiliteit en professionaliteit mee om. Daarvoor zou ik graag mijn bijzondere waardering willen uitspreken.”

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *