Ga door naar hoofdcontent
NieuwsWaarom zou je je als zzp’er bij BGNU aansluiten?

Waarom zou je je als zzp’er bij BGNU aansluiten?

Dinsdag 25 juni 2024

Als je de nieuwsbrieven mag geloven die in de mailbox van BGNU belanden, dan is de zzp’er de gelukkigste mens op aarde.

Als zzp’er bepaal je zelf wat je verdient, wie je klanten zijn en wanneer je werkt. Je richt je werk zo in dat het helemaal bij jou past en je stijl sluit perfect aan op wat je klanten verwachten. Wat wil een mens nog meer?! Blijkbaar toch wel iets, want die nieuwsbrieven staan ook vol met tips over je administratie, belastingen, subsidies die je misloopt, juridische valkuilen, en noem maar op.

Andere uitvaartondernemers zoals jij!

Goed dat er nieuwsbrieven zijn! Maar ze vervangen nooit de ervaringen van andere uitvaartondernemers zoals jij. Wat deden zij toen hun administratie te groot werd voor een Excelsheet? Wat deed het met hen toen een familie waar de uitvaart soepel leek te lopen, een klacht indiende? Ligt het aan jou dat de communicatie met die verzekeraar zo stroef verloopt?

Voor antwoorden op zulke vragen en twijfels heb je collega’s nodig. Die vind je in een vereniging met ondernemers zoals jij. Ruim meer dan de helft van alle BGNU-leden is een kleine ondernemer. Mensen die net als jij worstelen met hun administratie, zich onzeker voelen over sommige nabestaanden en te weinig tijd hebben om zich te verdiepen in nieuwe ontwikkelingen.

Elkaar ontmoeten

Mensen, ook, die het net als jij het leuk vinden om anderen te ontmoeten en met hen van gedachten te wisselen. Dat doen ze tijdens de bijeenkomsten en scholingen van BGNU. Als je dit leest heeft BGNU net weer zo’n bijeenkomst gehad: de ALV waarin we de aftrap hebben gegeven voor intervisiesessies voor uitvaartondernemers. In de komende maanden start Jong BGNU (ontmoetingen voor – je raadt het al – jonge (aanstaande) uitvaartondernemers) en BGNU Meet & Eat.

Kortom: BGNU is DE plek om contacten te leggen, ervaringen uit te wisselen en samen naar oplossingen te zoeken. Wie wil daar nou niet bij horen?!

Reacties

 • Brigitte Wieman – BGNU
  2 juli 2024

  Geachte heer Van Leusden,
  Binnen BGNU willen we het een en ander gaan veranderen en onze doelgroep en lidmaatschapseisen zijn precies waar we nu samen met leden naar kijken.
  Goede suggesties zijn altijd welkom!

 • M. van Leusden (Begrafenisonderneming Van Leusden te Ochten)
  2 juli 2024

  Wanneer jullie dezelfde regels zouden hanteren als voorheen De NUVU, dan zou de BGNU meer leden hebben. De NUVU had indertijd 300 leden terwijl er veel en veel minder begrafenisondernemingen waren. Nu zijn er tussen de 2000 en 2500 uitvaartondernemingen en de BGNU heeft misschien 80-90 leden? Dan moet je toch wel gaan nadenken voor wie jij er als brancheorganisatie wil zijn en misschien aan het einde van het jaar is Dela ook al geen lid meer. Wanneer je dan als vereniging ook financieel sterk wil zijn, is het misschien raadzaam om de toelatingseisen te veranderen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *