Ga door naar hoofdcontent
NieuwsZeg niet dat het niet kan!

Zeg niet dat het niet kan!

Dinsdag 28 juni 2022
 class=

Op dinsdag 21 juni 2022 hield BGNU haar voorjaars-ALV in Nieuwegein. Klinkt niet echt inspirerend? Was het wel! Pro ParaTriatleet Geert Schipper drukte de aanwezigen op het hart hoe belangrijk het is om te geloven in wat er wel kan, en daarvoor te gaan. Een boodschap die BGNU treft, maar zeker ook alle aanwezigen raakte.

Bekende en nieuwe gezichten

 class=

Het was een drukke tijd in uitvaartland: maar liefst een derde van de leden liet weten helaas niet bij de vergadering aanwezig te kunnen zijn. Gelukkig wisten vele anderen wel de weg naar het zonnige terras van Green Village te vinden! Onder hen zowel bekende als nieuwe gezichten.

Een van de nieuwe gezichten was Brigitte Wieman. Brigitte startte twee weken eerder als directeur van BGNU en voelde zich bij de ledenvergadering als een vis in het water. Niet verrassend natuurlijk voor iemand met een hart voor brancheverenigingen en jarenlange ervaring bij NUVO, de branchevereniging in de optiek!

Gewoon bij acclamatie

 class=

Het was de eerste formele ledenvergadering na twee jaar digitaal bijeenkomen en digitaal stemmen. Als vanouds konden jaarverslag en jaarrekening bij acclamatie vastgesteld worden. Ook het herziene protocol transparantie voor uitvaartondernemers en natura-uitvaartverzekeraars werd op die manier vastgesteld, nadat het goed met elkaar besproken was en praktijkervaringen met het uitkeren van verzekeringen gedeeld waren.

Brancheorganisaties niet opheffen

 class=

Voorzitter David Meiboom praatte de aanwezigen bij over de overleggen die gevoerd worden om te komen tot een betere en structurelere samenwerking in de uitvaartbranche. De consument maakt geen verschil tussen begraafplaats en mortuarium; voor hem is het allemaal uitvaartverzorging. Het is daarom ontzettend jammer dat velen binnen de branche bang zijn dat meer samenwerking ten koste gaat van de eigen identiteit. David Meiboom gaf aan dat de kwartiermakers daar absoluut niet op uit zijn: de brancheverenigingen blijven zoals ze zijn, maar het is nu het moment om af te spreken om bij een aantal onderwerpen samen op te trekken. BGNU gelooft dan ook dat goede structurele samenwerking haalbaar is en blijft daarop inzetten!

Yes I Can

 class=

Hoe belangrijk het is om doelen te hebben waarin je gelooft – om niet te denken vanuit “dat kan ik niet” – onderstreepte Pro ParaTriatleet Geert Schipper. Na een ongeluk kreeg hij te horen dat hij nooit meer zou kunnen lopen. Hoe ga je dan verder met je leven? Hoe word je dan topsporter? In een zeer persoonlijk verhaal nam Geert Schipper de aanwezigen mee in wat hem bewoog (“ik ben eigenwijs”) en nog steeds motiveert om alles uit het leven te halen wat erin zit. En hoeveel je daarmee kunt bereiken, als mens en als topsporter. Voor bijna ieder probleem is er een oplossing: ga er vanuit dat je doel haalbaar is, zoals de sporters bij paralympics laten zien.

 class=

Rond de ledenvergadering was er natuurlijk weer volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten en bij te praten. En wie dat wilde kon de handbike van Geert Schipper zelf ervaren.

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *