Ga door naar hoofdcontent
NieuwsZo kom je aan PE-punten!

Zo kom je aan PE-punten!

Woensdag 5 juli 2023

PE-punten die je als Register Uitvaartverzorger behaalt door deelname aan scholingsactiviteiten worden afhankelijk van de categorie door jouzelf of door de opleider in het PE-systeem van NaVU gezet. Dat geldt natuurlijk ook voor BGNU-scholingsactiviteiten! 
Nieuw is ook dat je het aantonen van je werkervaring nu zelf doet in het NaVU-PE-systeem.

 class=

Als Register Uitvaartverzorger moet je 60 PE-punten in drie jaar behalen om ingeschreven te blijven in het Register Uitvaartverzorgers. Je PE-punten haal je door deel te nemen aan trainingen, workshops, seminars, lezingen, beurzen etc. Ook BGNU organiseert regelmatig activiteiten waarmee Register Uitvaartverzorgers PE-punten kunnen behalen. Maar hoe verzilver je die punten bij NaVU?

Verschillende categorieën voor permanente educatie

PE-punten haal je verdeeld over drie categorieën. NaVU maakt onderscheid in:

 • Categorie 1: vakbeurs, seminar, intercollegiaal overleg, congres, vakbladen, e.d. Beoordeling: 1 punt per uur per activiteit met een maximum van 3 punten per activiteit.
  Maximaal 15 punten te behalen binnen deze categorie in 3 jaar.
 • Categorie 2: vak gerelateerde workshop en algemene trainingen, e.d.
  Beoordeling: aantal contacturen per activiteit x 2 punten.
  Maximaal 25 punten te behalen per activiteit.
 • Categorie 3: vakinhoudelijke trainingen
  Beoordeling: aantal contacturen per activiteit x 3 punten.
  Maximaal 40 punten te behalen per activiteit

Niet alleen voor het aantal punten dat je ermee kunt behalen, maar ook wanneer je als uitvaartverzorger je PE-punten wilt verzilveren in het systeem van NaVU, is het belangrijk om te weten in welke categorie de activiteit valt waaraan je hebt deelgenomen.

PE-punten verzilveren

 class=

PE-punten verzilveren doe je in het klantportaal van NaVU. Afhankelijk van de categorie van de scholingsactiviteit moet je zelf aan de slag, of geeft je opleider de behaalde PE-punten door.

 • Categorie 1
  NaVU voert scholingen in categorie 1 niet in in het PE-online-systeem. Daarom moeten PE-punten in deze categorie door jou als deelnemer zelf worden ingevoerd. Voor scholing in deze categorie moet je daarom altijd een certificaat of een gepersonaliseerde bevestigingsmail ontvangen om je deelname te kunnen aantonen. Voor het lezen van het vakblad of een beursbezoek mag een verslag worden ingediend van minimaal een half A4.
 • Categorie 2 en 3
  Scholingen in categorie 2 en 3 worden in principe door de opleider in PE-online gezet en de opleider voert vervolgens de presentie op voor de Register Uitvaartverzorgers in die hebben deelgenomen. Het aantal door NaVU toegekende PE-punten wordt dan automatisch toegewezen. 

BGNU-scholing

BGNU biedt verschillende activiteiten aan waarmee je als Register Uitvaartverzorger PE-punten kunt behalen. Zo kun je een tot drie PE-punten in categorie 1 behalen met deelname aan de ALV, BGNU Meet & Greet, BGNU ThemaEvents en de BGNU Innovatie-uurtjes. In categorie 2 kun je twee PE-punten behalen door deel te nemen aan het BGNU ScholingsEvent.

Meer informatie over de evenementen van BGNU vind je in onze agenda en op onze scholingspagina.
Meer informatie over de registratie van PE-punten lees je op de website van NaVU.

Werkervaring aantonen

Om als Register Uitvaartverzorger geregistreerd te blijven, moet je niet alleen PE-punten verzamelen, je moet ook je werkervaring aantonen. Als Register Uitvaartverzorger verzorg je jaarlijks minimaal 20 complete uitvaarten. Dat wil zeggen: 20 keer een regelgesprek, en 20 keer de uitvaartdienst. Het aantonen van die werkervaring doe je nu in hetzelfde systeem als waarin je je PE-punten bijhoudt.

Ben je werknemer? Dan vraag je jouw werkgever om een verklaring op te stellen waaruit blijkt dat jij minimaal 20 complete uitvaarten hebt verzorgd. Werk je als zzp’er? Verzamel dan documenten waaruit blijkt dat je minimaal 20 complete uitvaarten het uitgevoerd. Je kunt daarbij denken aan opdrachtformulieren of facturen.

Reacties

  Plaats een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *