Ga door naar hoofdcontent
Thema'sRouwpost

Rouwpost

Om ervoor te zorgen dat rouwbrieven binnen Nederland de volgende dag worden bezorgd gebruik je een rouwzegel(s) en verzamelenvelop(pen). Deze kan je bestellen in de PostNL-Webshop of kopen bij een PostNL punt. Daar stop je als uitvaartverzorger vaak ook een aan jezelf gerichte rouwbrief in om te controleren of de verzending wel goed gaat.

Op de website van PostNL vind je op de pagina van rouwpost meer informatie over het het versturen van rouwpost. Doordeweeks kan je rouwpost inleveren bij een PostNL-punt en op zondag kan je rouwpost gratis versturen via één van de 500 medische brievenbussen voor 17:00 uur of laten ophalen. De barcode(s) van de verzamelenvelop(pen) moeten eerst voorgemeld worden. Dat kan via deze pagina. Meld alleen de barcode(s) van de verzamelenvelop(pen) voor die daadwerkelijk op de post worden gedaan.

Locatie medische brievenbussen

In de locatiewijzer van PostNL kan je de de locatie van de medische brievenbussen vinden. Filter op ‘brief posten’ en scroll vervolgens naar beneden om onder ‘Toegankelijkheid’ te kiezen voor medische brievenbus.

Evenementen en feestdagen

Let op: rond evenementen en feestdagen kan het ophalen van rouwpost anders geregeld zijn. De feestdagentabel vind je hier.

dossier-icon