Ga door naar hoofdcontent
Thema'sSKU Keurmerk Uitvaartzorg

SKU Keurmerk Uitvaartzorg

Kwaliteit in de uitvaartzorg is belangrijk. Nabestaanden moeten kunnen vertrouwen op de ervaring, opleiding en service van hun uitvaartverzorger. En over taken die worden overgedragen aan een ander, mogen geen misverstanden ontstaan. Het Keurmerk Uitvaartzorg stelt heldere eisen aan uitvaartbedrijven – zowel grote als kleine – en zorgt er zo voor dat de procedures die bij het verzorgen van een overledene en het organiseren van een uitvaart gevolgd worden, standaardiseren. Zo verkleint de kans op fouten.

Leden van BGNU zijn in het bezit van het Keurmerk Uitvaartzorg. Dat betekent onder andere dat zij Register Uitvaartverzorgers in dienst hebben, altijd tijdig een begroting aan de opdrachtgever geven en klanttevredenheidsonderzoek uitvoeren. Keurmerk-uitvaartondernemingen worden eens in de anderhalf jaar onafhankelijk getoetst of zij nog voldoen aan de eisen.

Meer informatie over de kwaliteitseisen van het Keurmerk Uitvaartzorg lees je op de website van SKU.

BGNU ondersteunt haar leden om te voldoen aan de eisen van het Keurmerk Uitvaartzorg, bijvoorbeeld met het voorbeeldformulier voor het aannemen van uitvaarten en de algemene voorwaarden die daarbij horen. Daarmee leg je de afspraken met de opdrachtgever helder vast.

Ook biedt BGNU scholing waarmee we Register Uitvaartverzorgers helpen om PE-punten te behalen.

dossier-icon